Založ si blog

Znechutený pred voľbami

Týždeň pred voľbami by mal byť človek viac menej pevne rozhodnutý, ktorú stranu pôjde voliť. V predchádzajúcich voľbách som po väčšine volil SDKÚ-DS a v posledných dvoch SaS. Dnes už voliť SDKÚ-DS naozaj nemá zmysel. Zostal v nej už prakticky iba Pavol Frešo, ktorý mne osobne ako sympatický kandidát nepríde. Kedysi obľúbená tvár strany, Lucia Žitňanská, prestúpila do Mostu-Híd k Bélovi Bugárovi, ktorý za dlhé roky nespravil v slovenskej politike v podstate nič. Ľudo Kaník si pre istotu založil stranu novú a to Demokrati Slovenska – Ľudo Kaník. Čo tým chce dosiahnuť okrem potupy, to naozaj netuším. KDH radšej nebudem komentovať, tá strana žije minimálne 20 rokov dozadu.

Strana SaS, ktorá kedysi disponovala aj 12 percentami hlasov, dnes bojuje o to, aby sa vôbec dostala do parlamentu. Ešte v roku 2013 ju opustili viaceré známe mená a síce Jozef Kollár, Juraj Miškov, Daniel Krajcer, Martin Chren, Juraj Droba a Alexander Barna. Miškov si s veľkými ambíciami založil stranu Slovenská občianska koalícia (SKOK!). Jeho náplňou kampane je predovšetkým nakladanie na kedysi kolegu z SaS Richarda Sulíka a priznávanie o tom ako ští v sprche. Skutočne profesionálne.

Samozvaným lídrom, alebo ak chcete gazdom, pravice je Radoslav Procházka so svojou stranou Sieť. Je možné, že vo svojej strane má niekoľkých odborníkov z viacerých oblastí, no jeho vysoké ego ja osobne nedokážem stráviť. Tvári sa ako všemocný, akoby si bol istý, že bude vládnuť sám. Takéhoto človeka na premiérskom kresle v našej krajine príliš netúžim vidieť.

Do popredia sa dnes dostávajú skutočne bizarné strany. Jednou z nich je strana Sme rodina milionára (alebo miliardára?) Borisa Kollára, ktorý chce zaujať aj sloganom „Nevolím politikov, volím Borisa“. Druhým, závažnejším prípadom je Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko. To, že v našej krajine sa do popredia dostáva radikalizmus, je skutočne veľmi smutné, no podľa mňa majú na tom svoj podiel aj pravicové strany. Tie sa jednoducho nevedia spojiť a jednotne fungovať a to im je len a len na škodu.

Ako klebeta o Ficovi mení pomery v SaS

22.05.2016

Sulík a Mihál sa nepobijú o predsednícku stoličku. Je to neuveriteľné, ale pomohol im Fico. Podľa Sulíka Fico o rok končí, tak musia byť jednotní. Do držky s Mihálom si Sulík dá až o rok. Odloženie súboja musí počkať kvôli klebete o Ficovi, ktorú nikto zo Smeru nepotvrdil. Takže teraz všetci SaS kári a voliči budú čakať, či sa vyplní veštba Hessa Jašteráka [...]

Je po voľbách, emócie trocha utíchli

17.03.2016

Tak, máme čo chvíľa dva týždne po voľbách, ktoré priniesli množstvo všelijakých búrlivých reakcií. Volebné výsledky viacerých strán boli veľmi prekvapujúce, priam šokujúce. Najväčším prekvapením, a to negatívnym, bol pre mňa postup strany ĽSNS Mariána Kotlebu do parlamentu. Nie príliš menším šokom som nebol ušetrený ani pri úspechu strany Borisa Kolára, [...]

Očakávaný bratislavský obchvat bude nakoniec o dosť lacnejší

20.02.2016

Nedávno schválený dlho očakávaný projekt obchvatu Bratislavy, ktorý činí okolo 60 kilometrov ciest, sa počas svojho formovania stal terčom kritiky zo strany niekoľkých žurnalistov a Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO). Kritici odsudzovali najmä predraženú cenu projektu, hoci šlo iba o odhad. Projekt bratislavského obchvatu bol v značnej miere [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 20520x
Priemerná čítanosť článkov: 3420x

Autor blogu

Kategórie